28 Nisan 2014 Pazartesi

SAVİORDİ PASTA

        Eskiden beri takip eden bilir, eşim tam bi tatlı canavarı. Belki benim "baking" olayına sarmam da ondan kaynaklandı ((: Çoğunlukla orijinal şef tarifleriyle ve uyarlamalarla hareket etsem de arada da elimdeki malzemelerle lezzetli atıştırmalıklar çıkarmaktan hoşlanırım. Bu cumartesi de saviordi bisküvilerimle bi pasta yapmak istedim, onların sıvıyı çekince yumuşucak hale gelmelerini çok severim, zaten tiramisu da en sevdiğim tatlıdır. Ama elimde mascarpone yoktu ben de saviordi tabanlı bi pasta yaptım. Basit ve hafif, buyrun birlikte yapalım.
  • 1 paket saviordi
  • 3 tatlı kaşığı gold kahve
  • 1 kupa sıcak su
  • 1/2 kupa soğuk su
  • 500 ml süt
  • 2 çorba kaşığı kaliteli kakao
  • 1,5 dolu çorba kaşığı nişasta
  • 4-5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 portakal
  • 200 ml soğuk çiğ krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • çilek
        Kahveyi sıcak suda eritip soğuk suyu da ekleyerek derin bi kasenin içine alın. Puding ve krema yeterince şekerli olacağı için kahveye şeker eklemeyin. Kahve kenarda soğurken sos tenceresine sütü, kakaoyu, nişastayı ve şekeri ekleyip tamamen eritene dek karıştırıp ocağa alın. Yoğunlaşıp kaynamaya başladığında portakalın kabuğunu içine rendeleyip pudingin altını kapatın. Kare bir borcamın tabanını pastayı kolay çıkarabilmek amaçlı streçle kaplayıp bisküvileri kahveye batırarak tabanı kaplayın. Üzerine pudingi döküp bir sıra daha kahveye batırılmış bisküvi sıraladıktan sonra pudra şekeriyle çırpılmış kremayı üzerine yayıp buzdolabında 4 saat dinlendirin. Pastanızı dikdörtgen dilimleyip üzerini çilek dilimleriyle süsleyerek soğuk servis edin.


             AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder