23 Nisan 2014 Çarşamba

TON BALIKLI MAKARNA VOL2.

      Önceki tarifte ton balıklı makarnayı çok sevdiğimi ve çok farklı şekillerde yaptığımı yazmıştım. Bugün evde olunca canım gene ton balıklı makarna istedi ama bu kez daha Uzak Doğu esintili (: tatlı, ekşi, acı, tuzlu hepsi bir arada ((: Yanına da limonata içmek istedim, onun tarifini de ayrıca veririm ama bugün hazır limonata kullandım (((: Hazır içecekler her zaman çok şekerli oluyor, sulandırdığınızda da aroması bozuluyo, ben de içine dondurulmuş vişnelerden bir kaç tane attım, enfes oldu öneririm (:
        Bugün malum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇOCUK BAYRAMI. Ton balıklı makarnayı çocuklar da çok sever, bu hali pek küçük çocukların damak tadına hitap etmese de bunu kendinize yapıp onlara da bol ketçap ve mısır ekleyerek yedirebilirsiniz balığı. Yeri gelmişken, haftalık 2 kutudan fazla ton balığı yemeyin, çocuklarınıza da yedirmeyin. Her ne kadar ton balığı omega bakımından en zengin balıklardan olsa da içince bulunduğu konserveden dolayı ağır metal barındırır, bu ağır metallerin bi kısmını vücut tolere edebilse de fazlası vücutta birikir ve ağır metal zehirlenmesine sebep olur. Elbette bi anda olacak bişey değil ama dikkat etmekte fayda var. Gene hazır yeri gelmişken; omega açısından en zengin balıklar derin ve soğuk su balıklarıdır. Yerli balıklar bu konuda pek iyi değildir; ithal somon, ton ve uskumru en lezzetli ve sağlıklılarıdır. Gelelim tarifime, malzeme listesi gene kişi başı..
  • 1 su bardağı makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı mayonez
  • 2 çorba kaşığı acı sos
         Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar tuz ve karabiberle soteleyin. Soğanlar karamelize olduğunda soya sosunu ekleyip 1 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak sotelemeye devam edin. Haşlanan makarnayı makarna kasesine alıp üzerine soğanları ekleyip karıştırın. Yağını süzdüğünüz ton balığını, konserve mısırı ve sosları da ekledikten sonra karıştırıp afiyetle yiyiniz ((:



         AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder