1 Ağustos 2014 Cuma

ÇİKOLATALI BATON PASTA

    Neredeyse bir aydır bloga tek bir tarif bile girmedim. Bu sırada yeni şeyler denemediğimden ya da tarif paylaşmadığımdan değil. Blogumun aynı adıyla bir de facebook sayfam var, orada herşey daha interaktif. İnsanlara ulaşımı daha kolay ve insanlardan geri bildirim almak da daha hızlı. Bir aydır sadece oraya tarif giriyorum, hatta video bile paylaşıyorum ama burdan takip eden arkadaşlarım sitem etmeye başladı :) İçimden geldi bu tarif burada da paylaşılacak :)

    Çikolataya hayır diyebileniniz var mı :D Varsa şu an aramızdan ayrılsın, biz çikolata için şeytanla dans ederiz, kaliteli bir parça çikolata yiyebilmek için bütün gün başka bişey yememeyi göze alırız, duty free'lerde ilk ziyaret ettiğimiz stant çikolata standıdır, bi arkadaşımız yurt dışına çıkarken ne istediğimizi sorduğunda ülke ayırt etmeksizin ve düşünmeksizin cevabımız hazırdır; çikolata.. Bize hediye almak kolaydır, ama çikolata beğendirmek zordur :D Bu tarif bol çikolatalı ve çok katmanlı bi tariftir. Kakaolu bisküvi katmanı bitter acılığına sahip, pudingin bol sütlü yapısı ve ganajın tatlılığı birbirini tamamlıyor. Pastadan ince dilimler tüketin, kalori hesabı konusunda sorumluluk kabul etmiyorum -_-

*1,5 paket eti kakaolu bisküvi (üzerinde eti uygarlığının sembolü bulunan klasik kare bisküvi)
*500 ml süt
*2 çorba kaşığı kaliteli kakao
*2 çorba kaşığı buğday nişastası
*3-4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı toz antep fıstığı 
*100 gr sütlü çikolata (kahve dünyasının kuvertür çikolatasını kullanıyorum)
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*süsleme için toz antep fıstığı
*bisküvileri batırmak için süt

    Krema için sos tavasında kakaoyu, toz şekeri, toz antep fıstığını ve nişastayı karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaksız bir sıvı karışım elde edin. Ocağın küçük gözünde kaynayana kadar pişirin. Krema kaynamaya başladığında altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip altını kapatın. Baton kek kalıbının tabanını streç filmle kaplayın. Bisküvileri süte batırıp tabanı kaplayın. Kremanın yarısını üzerine dökün. Kremanın üzerini yeniden süte batırdığınız bisküvilerle kaplayın ve kalan kremayı boşaltın. Bisküviyle kaplama işini son kez daha yapıp buzdolabında 4-5 saat donmaya bırakın. 
    Sütlü çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip (ince doğrayıp bir kasenin içinde, kaynayan suyun üzerinde, kase suya değmeyecek şekilde eriyene dek karıştırmak) ılıması için kenara alın. Pastayı kalıptan çıkarıp erimiş çikolatayı üzerine dökün. Pastayı 10-15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra toz antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.



    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder