17 Ağustos 2014 Pazar

ÇİLEKLİ BADEM EZMESİ

    Bir pazar atıştırmalığıyla daha birlikteyiz :) Bir kaç gün önce yaptığım mayalı ekmekten yumurta beyazı artmıştı, daha sonra makaron yaparım diye buzdolabında bayatlamaya bıraktım ama yumurtam köy yumurtası olduğu için beyazın miktarı makaron yapımı için az kaldı. Ben de minik badem ezmeleri yapmaya karar verdim :) Kolay ve hızlı bi atıştırmalık, beş çayı için de yorgunluk kahvesi için de lezzetli bi seçenek :)
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 80 gr pudra şekeri
  • 60 gr badem ezmesi
  • 1 damla çilek aroması
  • kürdan ucuyla pembe gıda boyası
    Yumurta beyazını toz şekerle kar haline getirin. Pudra şekeriyle badem ununu karıştırın. Çilek aromasını  ve gıda boyasını kar haline gelen yumurta beyazına karıştırın. Kuru malzemeleri merenge ekleyip karıştırın. Katı bi hamur elde edeceksiniz, ister elinizde yuvarlayın ister benim gibi sıkma torbasıyla şekilli yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkıp 170 'C de ısıtılmış fırına sürün. Tepsiyi fırına verince sıcaklığı 150 'C ye indirin, 13 dk pişirdikten sonra çıkarıp tepside soğumaya bırakın. Soğuyan badem ezmelerini servis tabağına alın. İçi yumuşacık dışı ince kabuklu ve inanılmaz lezzetli badem ezmeleriniz sunuma hazır :)



    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder