23 Ağustos 2014 Cumartesi

FRESH MAKARNA SALATASI



İnsanın her hücresinin bütün işini gücünü bırakıp sadece ter ürettiği şu günlerde, acıkma duygusu insanda işkence hissi uyandırıyor. Yeni reçeteler üretmemde katkısı olan Helios ve Febris'e şükranlarınızı sunabilirsiniz yalnız vakti zamanında Yunanlar bu iki tanrıya nasıl bi adak adamışsa buraları pek sevmişler, şefkatlerini üstümüzden bi an olsun çekmiyorlar!
İşte günlerden gene 45'C iken Ezgi Yunan mitolojisiyle debelenirken acıkır. Ve tanrılara layık bi makarna salatası hazırlayıp afiyetle yer  sıcakları hafifletip Helios ve Febris'i kovacak bi tarif henüz üretemedim ama siz şimdilik bu tarifle ferahlayarak karnınızı doyurabilirsiniz  Tarif 2-3 kişiliktir.

*1/2 paket makarna
*1 salatalık
*1/4 demet maydanoz
*1/4 demet dereotu
*1 diş sarımsak
*2 su bardağı yoğurt
*2 çorba kaşığı zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı kuru nane

Makarnayı haşlayın. Salatalığı soyup küp doğrayın. Maydanozla dereotunu ince doğrayın. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Doğradığınız salatalığı ve yeşillikleri de sarımsaklı yoğurda ekleyip karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz makarnaları da ekledikten sonra servis tabaklarına bölüştürün. Sos tavadına zeytinyağnı koyup ısıtın. Isınan yağa kuru naneyi ekleyio ocağı kapatın. Nanenin rengi yağa geçsin diye sos tavasını sallayıp makarnanın üzerine dökün. Kendinize bir bardak da salatalıklı soda hazırlayıp tanrılara karşı kadeh kaldırarak afiyetle tüketin. Çarpılmama garantisi vermiyorum  ama hissedilen sıcaklık 56'C iken beynimin kendini rafadan yumurta zannetmesi bence anormal değil! Saygılar.

AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder