Günaydın :) Bu sabah bahçeye indiğimde ahududularımın olgunlaştığını gördüm. Bu sıralar keklerimin yardımcı malzemesi biliyosunuz. Geçen gün arkadaşım annesiyle birlikte kahveye gelmişti, ahududular çok hoşlarına gitti ve reçelinin güzel olacağını söylediler. Ben de bugün olanlarla küçük bi kavanoz reçel yaptım, süsledim. Giderken götürmeye hazır :) süslemesi size ilham versin, bebek hediyesi olarak minik kavanozlara reçel doldurup süsleyerek dağıtabilirsiniz :) Mevsimine göre her türlü reçel olur, bizim bebeğimizin doğumu kasıma denk geliyo, Mersin'de sanırım ancak portakal reçeli olur o zamana :) Bakalım daha yaratıcı bi fikir gelmezse aklıma uygulamaya geçirebilirim :) Bu listeden ancak küçük bir kavanoz çıkıyor, kışlık reçel değil, bir kaç günde tüketilecek miktarda. Ahududunun yapısı çok hassas olduğu için büyük porsiyonlarda pişirmeye çok da uygun değil. Ben meyvelerin ezilip marmelat halini almasını sevmiyorum, bu nedenle olabildiğince küçük porsiyonlarda pişiririm.
- 2 su bardağı taze ahududu
- 1 su bardağı şeker
- 3 dilim limon
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder