22 Ağustos 2014 Cuma

YOĞURTLU PATLICAN KEBABI

    Uzun zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bi yemek ^_^ Yazın çok sıcak yemek insana ağır geliyo, yiyemiyosun. Sürekli de ızgara ya da zeytinyağlı yemek yenmiyo. Benim de aklıma bu geldi. Hem lezzetli hem de yazın da yenebilecek bi tarif. Patlıcanın her halini seven ben tarafından oluşturulmuş bi tariftir. Hadi kolay gelsin. Tarif 8 kişilik.
  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı yeşil biber
  • tuz karabiber pul biber
  • 1 orta boy domates
  • 1 kg patlıcan
  • 600 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 6 dilim tost ekmeği
    Dana kıymayı tuz ve karabiberle kavurun. Soğanı küp doğrayıp kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında yeşil biberi ekleyin. Sebzeler tazeliğini kaybedince küçük küplere böldüğünüz domatesi ekleyin. 3 çay kaşığı pul biber ekleyip birlikte kavurun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. 1 çay bardağı suyu da ekledikten sonra 45 dakika kısık ateşte kapağı kapalı bi şekilde pişirin. Yemek piştiğinde, tost ekmeklerini küp doğrayın ve yağsız tavada kızartın. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Servis tabağının tabanına kızarmış ekmekleri yerleştirin. Üzerine yemeği boşaltın. Sarımsaklı yoğurdu yemeğin üzerine dökün. Tereyağını sos tavasında eritin, üzerine 1 çay kaşığı pul biber serpip kızartın. Tereyağlı sosu sarımsaklı yoğurdun üzerine döküp anında servis edin. Bekletirseniz kızarmış ekmekler ıslanıp yumuşar ;)





    AFİYET OLSUN (:

2 yorum: