12 Mart 2014 Çarşamba

NİŞASTALI KEK

       Günaydınnnn ((: Bu sabah çok enerjik uyandım, işe gelmeden önce bu basit ve lezzetli keki yaptım, uayndığında kardeşime sürpriz olacak (: Kendisi bir İngiliz tarifidir, hafif ve lezzetlidir. Gramajlı bir tarif değildir, bir ölçü kabı belirlemeniz ve bütün malzemeleri onunla ölçmeniz yeterlidir. Hadi başlayalım (:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak patates nişastası
       Yumurta sarılarını şeker ve yoğurtla krema kıvamına gelene dek çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip tamamen eriyene dek karıştırın ve bi kenarda yoğunlaşması için bırakın. Akışkan hamurunuz yoğunlaşırken yumurta beyazlarını kremşanti kıvamına gelene dek mikserin en hızlı devrinde çırpın. Yumurta beyazlarından mereng elde ettiğinizde yoğunlaşan kek hamurunuza yarısını katın, merengi söndürmeden karıştırın, kalan merengi de aynı şekilde hamura yedirdikten sonra fırın kalıbına dökün (kalıbı yağlamanıza gerek yok) 175 'C de ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.


       AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder