2 Mart 2014 Pazar

KIŞ KEKİ

      Tarifi tamamen tarafıma ait bir kek paylaşımına daha hoş geldiniz ((: Kek yapmak istediğimde değişik tarifler denemeyi sevdiğim gibi, tamamen elimdeki malzemelere bakıp şu şuna yakışır şeklinde pişirmeyi de çok severim, sonuç itibariyle ben, kendi mutfağımın şefiyim ((: Kış denince buralarda insanın aklına narenciye gelir (: Narenciyenin ferahlığı, kakaonun sıcaklığı ve cevizin enerjisi bana bu keki tamamen kışa ait olduğu hissini verdi, adını tamamen benim hissiyatımdan aldı (((: Tarifteki fincan; türk kahvesi fincanı.
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 fincan toz şeker
  • 1,5 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 fincan un
  • 1 fincan kaliteli kakao
  • 1 portakalın çikolata rendesinde rendelenmiş kabuğu
  • kalıbı yağlamak için erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı kırık ceviz
        Fırını 180 'C de ısıtın. Kalıbı yağlayın.
      Yumurtayı tuzla çırpıp şekeri ekleyin, krema kıvamına gelene dek çırptıktan sonra sıvı malzemeleri ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpın. Kuruları cevizlere eleyerek ekleyin, karıştırıp akışkan bir hamur elde edin, kek hamurunu kalıba döküp 40 dakika pişirin. 
        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder