3 Mart 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK (COCONUT CAKE)

      Bugün annemin misafirleri var, kek pişirmemi istedi. Daha önce yapmadığım bi kek sunsun istedim, annem hindistan cevizini çok sever hadi işe başlayalım ortaya ne çıkarsa dedim ((: Çok da güzel bi sonuç çıktı ortaya.
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kahverengi şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 çay bardağı fındık yağı (yoksa herhangi bir sıvı yağ)
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 90 gr hindistan cevizi
       20 santimlik baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayın, fırını 175 'C ye ayarlayın. Çırpma aparatlarınız temiz ve kuru olsun.
       Yumurtayı tuzla çırpın, esmer şekeri ekleyip eriyene dek çırpın, toz şekeri ekleyip krema kıvamına gelene dek çırptıktan sonra sıvı malzemeleri ekleyin. Karıştırarak homojen bir sıvı elde ettiğinizde un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, hindistan cevizini de üzerine serpip sıvı olmayan ama akışkan bir hamur elde edin. Kuruları ekledikten sonra çok uzun süre çırpmamaya bakın, sıvı içinde uzun süre çırpılan unun gluteni açığa çıkar bu da pişirdiğiniz hamurişinin sert olmasına sebep olur. Hamurunuzu kalıba döküp 45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan önce 15-20 dakika ılımaya bırakın.



      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder