10 Mart 2014 Pazartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

       Ispanaklı böreği çok severim, bizim buralarda ıspanaklı börek biraz farklı yapılır, içinde çeşitli peynirler de olur. Ben de bugün size peynirli ıspanak böreği tarifi vereceğim, hadi kolay gelsin.
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kg doğranmış ıspanak
  • 1 su bardağı tuzsuz lor
  • pul biber/tuz/kara biber/kimyon
  • zeytinyağ
  • 5 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağ
       Önce harcı hazırlayalım; soğanları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ispanakları, peyniri ve baharatları soğana ekleyip karıştırdıktan sonra tavanın altını söndürüp kapağını kapatın. Börek fırında da pişeceği için ıspanakların hafif solması yeterli, tamamen pişirmeye ihtiyaç duymaz. Bir yumurtayı 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla çırpın. Yufkalardan birini alın, yağlı harçtan sürüp yarım ay şeklinde katlayın. Katlanmış yufkayı ortasından kesip çeyrek daire elde edin. Yufkanın geniş yüzeyine ıspanaklı harçtan şerit halinde yayıp sigara böreği sarar gibi sarın. Elde ettiğiniz uzun rulonun bir ucundan başlayarak sarmal şeklinde kıvırın, gül şeklini elde edince yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bütün yufkalar bitene dek aynı işlemi gerçekleştirin. Ayırdığımız bir yumurtayla bir miktar zeytinyağını çırpıp böreklerin üzerine sürün. 200 'C de ısıttığınız fırında 45 dakika (üzerleri kızarana dek) pişirin. Sıcak servis yapın.


       AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder