21 Mayıs 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

        Havalar ısındı, etli tarifler rafa kaldırıldı (: Yerini ızgara tavuklu balıklı ya da sebzeli tariflere bıraktı (: Zeytinyağlı fasülye bizim yemeklerimizde salata gibi bişeydir, her gün olsa kimse "gene mi fasülye" demez. Öyle sevilir yani. Benim fasülyemde akdeniz usulü hazırlanır (salçalı), ege usulü pişer (çiğden). Fasülye pişirmenin püf noktası bi gece buzdolabında dinlendirmektir. Bütün zeytinyağlılar bi gece dinlendikten sonra daha lezzetli hale gelir.
  • 1 kg fasülye
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 büyük domatesin rendesi
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağ
  • tuz
        Fasülyeleri temizlemeden önce akan suda iyice yıkayın. Daha sonra temizleyip 2-3 parçaya bölün. Soğanları iri iri doğrayın. Sarımsakları soyup irileri 2 parçaya bölün ve bütün malzemeleri karıştırıp düdüklü tencereye alın. Kapağını kapatıp düdükten ses çıkana dek harlı ateşte tutun. Düdük sesini çıkarınca düdüğü kapatıp 30 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp 30 dakika düdüklü tencereyi açmadan dinlendirin. Havasını alarak tencereyi açtıktan sonra fasülyeyi fazla karıştırmadan servis tabağına alın. Fazlaca karıştırırsanız fasülyeler ezilir. Oda sıcaklığına gelen fasülyeyi buzdolabına kaldırın ve ertesi gün servis edin.


        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder