5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

        Pazar günü bahçede mangal klasiğimize bu hafta misafirimiz vardı (: Yemekten sonra serin bi tatlı ikram etmek istedim ve daha önce limonlusunu yaptığım cheesecake'in çileklisini pişirdim. Ve bu kez üzerinde minicik bir çatlak dahi oluşmadı ((: Oldum ben oldum (((:
  • 600 gr süzülmüş labne
  • 1 kutu (200 ml) çiğ krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çilek püresi (çileği temizleyip yıkayıp robottan geçirin)
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 4 büyük yumurta
  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 120 gr yumuşak tereyağ
sos için;
  • 1/2 su bardağı çilek püresi
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
süsleme için;
  • taze fesleğen yaprakları
     Kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Yulaf bisküvisini robotta un haline getirip yumuşak tereyağıyla yoğurup kalıbın tabanına yayıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Süzülmüş labne, çiğ krema, toz şeker, çilek püresi ve vanilyayı karıştırma kabında telle çırpın, karışım homojen bir hal aldığında nişastayı ekleyip karıştırın. Yumurtaları tek tek karışıma yedirin. Buz dolabında bekleyen kalıbı çıkarıp kremayı üzerine dökün. Fırını 170'C de ısıtıp içi su dolu fırın tepsisinin içine kalıbı yerleştirip 1 saat pişirin. Pişirme süresi dolduğunda fırını kapatın ama fırın kapağını açmayın, 1,5 saat de fırının kendi ısısıyla dinlendirdikten sonra çıkarın. Dinlenirken çatlamaması için kalıbın kenarlarından bir bıçak yardımıyla cheesecake'in kenarlarını ayırın. Oda sıcaklığına gelene dek tezgahta beklettikten sonra bi gece buzdolabında bekletin. Kalıbınızdan zedelemeden çıkarabilmek için cheesecake'in üzerine yağlı kağıt serip bi tabağa ters çevirin, daha sonra servis edeceğiniz tabağı cheesecake'in tabanının üzerine yerleştirip yeniden ters yüz edin. Üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice üzerinden alıp servise hazırlayın.

       Sos için çilek püresi şeker ve suyu karıştırıp sos tenceresinde sos kıvamını alana dek pişirin. Soğuduktan sonra tabaklara bu sosla şekiller çizip dilimlediğiniz cheesecake'i de tabağa yerleştirip üzerini taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Fesleğeni atmayın derim, birlikte çok lezzetli oluyorlar, hem de çok ferah bi his bırakıyo ağızda. Bir de cheesecake dilimlerken her kesikte bıçağınızı peçeteyle temizlemeyi atlamayın, temiz dilimler elde edersiniz ;)



            Bir saat pişmesine rağmen hala yumuşacık olan tatlınız hazır (:

            AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder