Pazar günü bahçede mangal klasiğimize bu hafta misafirimiz vardı (: Yemekten sonra serin bi tatlı ikram etmek istedim ve daha önce limonlusunu yaptığım cheesecake'in çileklisini pişirdim. Ve bu kez üzerinde minicik bir çatlak dahi oluşmadı ((: Oldum ben oldum (((:
- 600 gr süzülmüş labne
- 1 kutu (200 ml) çiğ krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çilek püresi (çileği temizleyip yıkayıp robottan geçirin)
- 2 paket şekerli vanilin
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 4 büyük yumurta
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 120 gr yumuşak tereyağ
- 1/2 su bardağı çilek püresi
- 1/2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- taze fesleğen yaprakları
Sos için çilek püresi şeker ve suyu karıştırıp sos tenceresinde sos kıvamını alana dek pişirin. Soğuduktan sonra tabaklara bu sosla şekiller çizip dilimlediğiniz cheesecake'i de tabağa yerleştirip üzerini taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Fesleğeni atmayın derim, birlikte çok lezzetli oluyorlar, hem de çok ferah bi his bırakıyo ağızda. Bir de cheesecake dilimlerken her kesikte bıçağınızı peçeteyle temizlemeyi atlamayın, temiz dilimler elde edersiniz ;)
Bir saat pişmesine rağmen hala yumuşacık olan tatlınız hazır (:
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder