Makarna açık ara en sevdiğim yemektir. Sarımsaklı yoğurda bulayıp üzerine nane yakarak, bolonez soslu, napoliten soslu, patlıcan soslu, kremalı mantarlı, sebzeli, lazanya haliyle, raviolli, fettucini, vb. Özellikle yazın hem doyurucu hem pratik hem de hafif oluyor. Tamam hafiflik konusunda söz veremem sosunuza bağlı (: Bi ara hatırlatın da patlıcan soslusunu yapalım, zira yaza en çok yakışan makarna çeşitlerindendir (: Neyse şimdi şu makarnanın tarifini verelim. Tam bi İtalyan lezzeti, akdeniz esintili harika bi makarna. Yanında güzel soğutulmuş bi kadeh beyaz şarapla da harika olur. Ben bu sıralar içemiyorum siz benim yerime de "cheers" deyiverin ((:
- 1 paket makarna
- 2 su bardağı domates püresi
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber
- 6-7 yaprak taze fesleğen
- 9-10 yaprak taze kekik
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
Makarnayı al dante haşlayın ve süzmeden suyunun içinde bekletin. Sos tenceresinde yağı ısıtıp salçayı ekleyin. Salçayı hafif kavurduktan sonra domates püresini ekleyin. Taze baharatlar hariç bütün malzemeleri ekledikten sorna 10 dakika kadar orta ateşte pişirin. Taze baharatları çok ince doğrayıp sosa ilave edin. Makarnayı da süzerek sosa ekleyin ve 5-10 dakika sos makarnaya yapışana dek birlikte pişirmeye devam edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin. Servis tabağına aldığınızda üzerine bir kaç tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirip taze baharatlarla süsleyerek servis yapın. Çiğ olarak eklediğiniz zeytinyağı makarnanızın akdenizli kişiliğini ön plana çıkarıp daha ferah bi his uyandıracaktır.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder