6 Mayıs 2014 Salı

ALMAN PASTASI

        Adı gerçekten bu mu bilmiyorum, orijinal tarif de bu mu onu da bilmiyorum. Bildiğim bişey var biz ilkokuldayken simit arabalarının içinde satılırdı ve adı buydu. Aslında mayalı poğaça hamurunun şekerlisinin içini kremayla dolduruyorsunuz. Hepsi bu. Ama hani çocukluktan kalan tatlar insanda ayrı bi mutluluk yaratır ya, işte öyle bişey. Eğer sizin bu tarifle bi anınız yoksa pek çekici gelmeyebilir, gene de denemeye değecek lezzette olduğunun garantisini verebilirim. Garantilerin tamamı tarafıma aittir hiç bi gurme merciiiiiine onaylatmadım, gerek duymadım en birinç gurme benim :P Şakası bi yana, kendi mutfağınızın şefi olun ve sadece kendi damağınıza güvenin, ben hep burdan yola çıktım, gelişmiş tat duyularım beni asla yarı yolda bırakmadı (:
  • 2 büyük yumurta
  • 1 su bardağı ılıkta sıcak, sıcaktan ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1/5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • ele yapışmayacak bi hamur elde edene kadar un
kreması;
  • 2 büyük yumurta
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,25 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
        Hamur için sütü, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırıp birlikte eritin. Daha sonra yumurtaları içine kırıp çırpın. Yağı da ekledikten sonra unu bardak bardak ekleyin. Ele yapışmaz bi hamur elde edince üzerini kapatıp süt mayalar gibi sararak ılık/sıcak bi ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı sıralayın. Hamur toplarının arasında en az 3-4 cm aralık olsun, tepsi mayası için bekletirken hamurlar şişmeye devam edecek, birbirlerine yapışmamaları lazım. Hamurları sıraladığınız tepsiyi 50'C de ısıttığınız fırına mayalanması için bırakın. Tepsiyi fırına koyduktan sonra fırını kapatın, kendi ısısıyla 30 dakika mayalansın. Daha sonra fırını 180'C ye ayarlayın ve hamurların üzerleri pembeleşene dek pişirin. Fırını kapattıktan sonra 10 dakika içinde dinlenmeye bırakın. Hamurları fırına atınca kremayı hazırlamaya başlayın. Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Sütü ve unu ekleyip topakları tamamen kaybolana kadar çırpın, eğer ihtiyaç duyarsanız süzebilirsiniz de. Sos tenceresine aldığınız karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra 2 dakika daha kaynamasına izin verin. Kremanın altını kapattığınızda vanilya ve yağı ekleyip eriyene dek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu kremayı çırpma kabına alıp soğuyana dek 10 dakika kadar mikserle çırpın. Dinlenmesi için buzdolabına koyup hamurlar soğuyunca çıkarıp yeniden çırpın ve hamurların içini dilediğiniz miktarda doldurup üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapın. Buzdolabında sakladığınız sürece 3 gün tazeliğini koruyor.



         AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder