Yaz gelince bütün tatlar daha hafif olmak ister, aynen bizler gibi (: Sadece ana yemekler değişmez, tatlılar da artık şerbetsiz, sütlü ve hafif olmak isterler. Tabakta kalmak istemezler, bilirler ki yazın verilen tatlıların çoğu tabakta kalır. Dolayısıyla tatlılarınızı da kendi kilonuz gibi hafifletmenizin vakti gelmiştir. Hadi başlayalım (: Bu tarifteki mürver şurubu sütün yerine kullanılıyor, dolayısıyla şeker miktarı azalıyor. Aynı zamanda şurup keke limonumsu bi ekşilik de katıyor, bu da daha ferah bi tatlı yiyo hissi uyandırıyo. Unla birlikte kullanılan badem unu ve mısır unu kekin yapısını bulutumsu bi hafifliğe ulaştırıyo. Yazın limonatanın yanında sunulabilecek hoş ve minik bi kek dilimi çıkıyo sonuçta ortaya (: Hadi başlayalım, kolay gelsin.
- 1 yumurta
- 1 fincan toz şeker
- 1 fincan fındık yağı
- 1,5 fincan mürver çiçeği şurubu
- 1 fincan beyaz un
- 1 fincan mısır unu
- 1 fincan badem unu
- 1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Bu tarifte yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmıyoruz. Badem unu normal un gibi bağlayıcı bi yapıya sahip olmadığı için yeterince yumuşak bi kek oluyo zaten. Yumurtanın beyazını ayrı çırpıp eklemek daha dilimlerken dağılan bi kek yapmanıza sebep olur. Bu nedenle birlikte çırpıyoruz yumurtanın sarısını da beyazını da. Krema kıvamına gelen şekerli yumurtaya yağı ekleyip çırpıyoruz, şurubu da ekledikten sonra kuru malzemeleri birlikte ekleyip yağ ve unla sırlaığımız kek kalıbına döküp 200 'C de ısıtılmış fırına koyup sıcaklığı 175 'C ye indirip 30 dakika pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat kalıbında dinlendirmeniz gerekli, yoksa keki çıkarayım derken parçalarsınız.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder