2 Şubat 2014 Pazar

ANTEP USULÜ KARIŞIK SARMA

      Hafta içleri ekspres yemekler tercih ederken hafta sonları daha emek isteyen yemekler yaparım. Antep, Hatay yemeklerini çok severim. Dün akşam yemeğe misafirlerim vardı, nostaljik yemekler tercih ettim. Bu da en lezzetlilerinden (: Klasik tariften farkı acı ve ekşi olması. Antep'in acı biber salçası ve nar ekşisi kullanılır bu tarifte. Aman diyim marketten aldığınız nar sosuyla pişirmeye kalkmayın bütün emeğiniz boşa gider.
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı orta bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 150 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • haşlanmış lahana yaprakları
  • haşlanmış asma yaprağı
    Pirinci yıkayıp süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Soğanı ince doğrayın, sarımsakları tuzla ezin, maydanozu da ince kıyın, yapraklar hariç bütün malzemeleri karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yaprakları sarıp iki ayrı tencereye yerleştirin. Sarmaların üzerine pişerken dağılmamaları için sarma kapağı ya da birer tabak koyun. Sarmaların üzerine gelecek şekilde kaynamış su ekleyip birer çay kaşığı tuz serpip orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın (:





      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder