26 Şubat 2014 Çarşamba

KAŞARLI BİFTEK

     Bir haftalık aradan sonra yeniden sahalardayım (: Geçtiğimiz günler yeni tarifler yapmadım, daha önce burada paylaştığım tarifler pişti evde, yarınki mönümde lazanya var mesela, gene eski tarif (: Biftekte başarıya ulaşmak istiyorsanız kıpkırmızı dilimler yerine içinden beyaz yağ damarları geçen kalın dilimlerden seçmeyi unutmayın.
  • kişi başı 200 gr'lık inceltilmemiş biftek 
  • tuz/karabiber
  • kaşar dilimi
       Biftekleri yağsız tavaya dizip üst yüzlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra çevirip üst yüzü de tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika daha pişirdikten sonra yeniden çevirip bifteklerin üzerini kaşar peyniriyle kaplayıp tavanın kapağını kapatın, 3 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak servis edin.


        Ben kaşarlı bifteği soya sosu ve acı sosla servis etmeyi seviyorum, denemenizi öneririm (:

        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder