11 Şubat 2014 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ

      Fark etmişsinizdir, yemeklerde portakalı çok kullanırım. Malum Akdeniz kızıyım (: portakallı puding, portakallı kurabiye, çikolatalı portakallı kek, portakallı enginar, kakaolu portakallı iki renkli kek, portakal jöleli tart.. Bunlar başlangıç, daha çok portakallı tarif alacaksınız benden (: Hani tavuk haşlarken içine bir dilim limon atarlar, ben bir dilim de portakal atarım. Fırında balık pişirirken üzerine portakal dilimleri koyarım. Et soteye portakal kabuğu rendelerim. Narenciye tadını yemeklerde pek severim (: en olmadı tavuğa limon otu doğrarım ((: Portakalı mutfağınızdan eksik etmeyin, hem etlerde asit yumuşaklığını elde edersiniz, hem de tatlı bir narenciye aroması katarsınız (: Gelelim portakallı kerevizimize. Kereviz baharatlı bir sebzedir, seven çok sever, sevmeyen pişen mutfağa dahi girmek istemez, ben o çok sevenlerdenim. 
  • 3 orta koy kereviz
  • 1 küçük havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
      Kuru soğanı yarım yay şeklinde doğrayın (ortadan ikiye bölün, küp doğramak yerine sadece ortasından bir kesik atarak doğrayın). Isınan tencereye önce yağı sonra soğanları ekleyip kapağı kapatın, orta ateşte soğanlar karamelize olana dek pişirin. Bu sırada havucu yarım daireler halinde kesip kavrulan soğanlara ekleyin. Kerevizi soyup ikişer santimlik küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin, üzerine portakal suyunu ekleyip tuz serpin, kaynamaya başladığında altını kısın ve yumuşayana kadar ortalama 30 dakika kısık ateşte pişirin. Yarım saat kapağı kapalı şekilde dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder