12 Şubat 2014 Çarşamba

HAVUÇLU KEK

      Kış deyince aklıma hep aynı baharat gelir; tarçın. Mersin'e pek kış gelmez ama ben gene de kış aylarında baharat sıcaklığını severim. Kakaolu kek hep favorim olarak kalacak elbet, ama hiç bir kış havuçlu tarçınlı kek olmaksızın bitmemeli (:
  • 2 büyük havuç
  • 125 gr yumuşak tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
      Tereyağını eritip ılımaya bırakın. Yumurtaları toz şekerle birlikte krema kıvamına gelene dek çırpın, ılıyan tereyağını yumurtaya ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuruları karıştırın, havuçları rendeleyip kırık cevizle birlikte kurulara ekleyin. Havuçlu unlu harcı sıvı harca karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp 170 'C de ısıtılmış fırında 50 dakika pişirip fırından çıkarınca üzerine temiz mutfak havlusu örtün ki üzeri soğurken kurumasın. Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis yapın (:



       AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder