Fırında yemek pişirmek bana hep çok keyifli gelmiştir; yemeği hazırlarsın, fırının derecesini saatini ayarlarsın ve kontrol derdi olmaksızın beklersin (: Garnitürleriyle ana yemeğiyle hepsi aynı anda pişebilir ve bu sırada sen sadece kahve içebilirsin (: Fırın yemekleri her zaman çok görkemli görünür (: İyi bir fırın yemeği pişirmenin incelikleri vardır, onları doğru yaparsanız çok basit ve basitliğiyle tezat lezzete ve sunuma sahip yemekler sunmuş olursunuz (:
- 1 bütün tavuk (1500-2000 gr)
- 3-4 kuru soğan
- mantar
- 1-2 baş sarımsak
- tuz/karabiber/pul biber/kekik
- kaynamış su
Tavuğun yanına garnitürleri çeşitlendirebilirsiniz; taze patates, bezelye, domates, yeşil elma, vb. çok yakışır. Ben bu kez daha az malzeme kullanmayı tercih ettim (:
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder