6 Şubat 2014 Perşembe

FIRIN TAVUK

      Fırında yemek pişirmek bana hep çok keyifli gelmiştir; yemeği hazırlarsın, fırının derecesini saatini ayarlarsın ve kontrol derdi olmaksızın beklersin (: Garnitürleriyle ana yemeğiyle hepsi aynı anda pişebilir ve bu sırada sen sadece kahve içebilirsin (: Fırın yemekleri her zaman çok görkemli görünür (: İyi bir fırın yemeği pişirmenin incelikleri vardır, onları doğru yaparsanız çok basit ve basitliğiyle tezat lezzete ve sunuma sahip yemekler sunmuş olursunuz (:
  • 1 bütün tavuk (1500-2000 gr)
  • 3-4 kuru soğan
  • mantar
  • 1-2 baş sarımsak
  • tuz/karabiber/pul biber/kekik
  • kaynamış su
         Fırını 200 'C sıcaklığa ayarlayın. Tavuğu yıkayıp fırın tepsisinin ortasına yerleştirin, üzerine baharatları serpip tavuğun sırtına bir kaç bıçak kesiği atın. Mantarları yıkayıp bütün halde tepsiye yerleştirin, kuru soğanları ve sarımsakları soymadan tepsiye yerleştirip fırına verin. 15 dakika tavuğun derisi kızarana dek bekleyin. Daha sonra kaynayan suyu başka bir fırın tepsisine boşaltarak fırının alt rafına sürün. Eğer tavuğu tamamen kuru pişirirseniz, dışı kurur içi çiğ kalır. İlk 15 dakika kuru pişirme tavuğun derisinin kızarmasını sağlar, sonradan eklediğiniz su ise fırının içinde nem oluşturacağı için tavuğun suyunu kaybetmeden pişmesini sağlar. Su tepsisini fırına sürdükten sonra 45 dakika daha pişirip fırını kapatın. 15 dakika fırının kapağını açmadan dinlendirip servise hazırlayın.



             Tavuğun yanına garnitürleri çeşitlendirebilirsiniz; taze patates, bezelye, domates, yeşil elma, vb. çok yakışır. Ben bu kez daha az malzeme kullanmayı tercih ettim (: 

               AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder