12 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI SUFLE

      Adını duymak bile heyecanlandırdı değil mi, hormon bezlerinizin afrodizyak salgılamaya başladığını hissediyorsunuz, endorfin dozunuz arttı, mutlusunuz. Bir de o çıtır kabuğu kırdığınız anı düşünün, üzerine koyduğunuz çırpılmış kremanın sıcak sosun içine akışını hayal edin, dilinizde akışkan çikolatayı hissedeceğiniz anı düşünün.. Artık malzeme listesine geçelim (((((:
  • 30 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 200 gr ince kıyılmış bitter çikolata
  • 250 ml oda sıcaklığında süt
  • çırpılmış 4 yumurta sarısı
  • mereng haline getirilmiş 1 yumurta beyazı
  • sufle kaplarını sırlamak için eritilmiş tereyağ ve kakao
  • üzeri için çırpılmış krema ya da pudra şekeri
       Yapıma başlarken bütün malzemeleri hazırlayıp fırınınızı 210 'C de ısıtmaya başlayın. Kalıpları eritilmiş tereyağ ile fırçalayıp kakao serperek sırlayın.
       Tereyağını sos tenceresinde eritip unu baloncuklanmaya başlayana dek kavurun, sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin, topaklanmasını engellemek için ince telle karıştırmanız daha iyi sonuç verir. Süt kaynamaya başladığı anca ocaktan alıp çikolataları içine ekleyin. Sürekli karıştırarak çikolataları eritin. Çikolatalar tamamen eridiğinde hafif çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş, karıştırmaya devam ederek ekleyin; hepsini birden eklerseniz ya da karıştırmayı bırakırsanız yumurta sarıları içinde pişer, korkunç bir sonuçla karşılaşırsınız. Homojen bir krema elde ettiğinizde merengi spatula yardımıyla, alttan üste yavaş karıştırarak söndürmeden kremaya yedirin. Sufle kaplarına paylaştırıp fırına verin, kalıplarınız küçükse 8-10, toprak güveç kullanıyorsanız 12-15 dakika pişirip sıcak servis yapın. Üzerine çırpılmış kremadan bir kaşık koyarak ya da pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Ben içini fazla akışkan sevdiğim için güveçte 10 dakika pişiriyorum, siz sevdiğiniz gibi pişirin ama 15 dakikadan fazla tutarsanız keke dönüşür unutmayın (:
        Sufle hamuru bu şekilde buzdolabında 1 hafta saklanabilir. Yani misafiriniz geleceği zaman gündüz yapıp buzdalabında dinlendirip akşam direkt fırına verebilirsiniz, pişirmeden önce buzdolabında dinlendirecekseniz pişirirken fazladan 2 dakika daha fırında tutun (:


      AFİYET OLSUN (:

3 yorum:

  1. siteye göz attım, çok sade ve kullanışlı bir site olmuş, hayırlı olsun (: ilginiz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Sufleyi bu gece pisirdim yarin sabaha tekrar isitsam akiskan olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, keşke pisirmeden bekletseydiniz dolapta. Eğer içi çok akışkansa çok pişmeyebilir ama benimkinden daha pişkince olduysa ısıtırken kek gibi olabilir

      Sil