2 Temmuz 2014 Çarşamba

ISPANAKLI PİZZA VE TORTELLİNİ

        Günaydın.. Akşam için birbiriyle uyumlu iki tarifle bi menü oluşturdum sizin için. Yalnız baştan belirtmek istediğim bi durum var. Her inanca ve inançsızlığa saygı duyarım, aynı saygıyı da beklerim. Fotoğraflarda görünen şarap için dini yorumlar okumak istemiyorum. Sayın ki Hristiyanım. Gelelim tariflerime :) Tortellini çok lezzetli bi makarna çeşitidir, ben ricottayı çok sevdiğim için ricotta ve ıspanaklısını aldım. Evet aldım :) Evde yapması zor değil, eğer vaktiniz varsa mantıdan uzun sürmez. Mantı hamuruna benzer bi hamuru vardır ama yumurtası daha fazladır ve hamurun yapısı daha elastiktir. İçi içinde haşlayıp rondodan geçirdiğiniz ıspanakla ricotta karıştırmanız yeterlidir. Ama Barilla bunu bizim için yapmış. E Ezgi tazesi kadar lezzetli mi, elbette değil :) ama ben onu sizin için lezzetlendirdim ;) Bu bir makarna tatlandırma tarifi :P



        Paketi açar açmaz diğer makarnalardan farklı olduğunu farkedeceksiniz, şeklinden değil, bol yumurta barındırdığını hem renginden hem kokusundan anlayacaksınız :) Bu arada üzerinde 3 porsiyon yazmasına ya da 250 gr olmasına bakmayın, çok hafif bi lezzet olmadığı için oturup bi dolu tabak yiyemezsiniz, yanındaki ıspanaklı pizzayla birlikte 4 kişilik bi masa hazırlamış olursunuz :) Siz ramazanda yanında birer şişe de sade sodayla tüketebilirsiniz benim gibi :) Ricotta tuzsuz bi peynir olduğu için makarnayı haşlayacağınız su Akdeniz kadar tuzlu olmalı ;) Tortelliniyi lezzetlendirmek için ihtiyacınız olan 3 malzeme;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı labne
  • çay kaşığının ucuyla karabiber
        Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra tencereye tereyağını koyup kahverengileşene kadar eritin. Aman yakmayın :) Tereyağ karamel rengini aldığında labneyi ve karabiberi ekleyip labne eriyene dek karıştırın. Süzdüğünüz makarnayı da ekleyip sos bütün makarnaları kaplayana kadar nazikçe karıştırın. Çok ılıtmadan servis yapın.
___________________________________________________________________________

        Gelelim ıspanaklı pizzaya. Aslında ıspanaklı değil de ıspanak pizzası desem daha doğru olur çünkü malzemeleri bi arada tutan bi taban hamuru yok :) Menü hazırlama yazımdan biliyosunuz (bunu yazdığımda kendimi öğretmen gibi hissediyorum :D "önceki dersten hatırlıyorsunuz çocuklar" :D hatırlamıyosanız eski yayınlara bi göz atın, başucu yazınız olsun ;) ) menüyü oluşturan yemeklerde muhakkak ortak bi malzeme bulunmalı. Yemekler arasında yumuşak geçişler sağladığı gibi damakta aykırı lezzetler oluşturmaz. Bugün bizim menümüzde hem ıspanak hem de labne ortak malzeme. Bu menüyü muhakkak birlikte pişirin. 
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1/2 kırmızı salçalık biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kg sapları ayıklanmış doğranmış ıspanak
  • tuz karabiber
  • 1 çorba kaşığı labne
  • zeytinyağ
  • 60 gr dil peyniri (2 kibrik kutusu)
  • 120 gr taze kaşar (4 kibrit kutusu)
  • 1 orta boy domates
        Derin bir tencereye zeytinyağ gezdirip ısınmaya bırakın, iri küpler halinde doğradığınız kuru soğanları ekleyin. Soğanlara tuz ve karabiber ekleyip tamamen karamelize olana dek kavurun. Önce kırmızı biberleri halka doğrayıp ekleyin, 1-2 dakika kavurduktan sonra yeşil biberi de halka doğrayıp ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra ıspanakları ekleyip tamamen sönene kadar kapağını kapatmadan pişirin. Suyunu olabildiğince buharlaştırın. Ispanaklar piştiğinde labneyi ekleyin. Labne eriyene kadar karıştırıp kavurmaya devam edin. Yuvarlak bi fırın tepsisine yağlı kağıt serip ıspanağı tabak olacak şekilde üzerine yayın. Domatesi halka doğrayıp ıspanağın üzerine sıralayın, peynirleri rendeleyip üzerine serpin. 200 'C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.




        Ispanak pizzamızla ve ıspanaklı ricottalı tortellinimizle soframıza geçebiliriz :) Dediğim gibi rahatlıkla 4 kişilik bi menü hazırladınız, hem de hazırlık süreci de dahil sadece 45 dakikada :) Hadi masada birleşmiş halini de fotoğrafta görelim ve gidip malzemelerin alışverişini yapın ;) Şimdiden afiyet olsun :)


        AFİYET OLSUN (:

2 yorum:

  1. Oruç oruç tam afiyet oldu yani eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malzeme listesi yukarda ;) iftara hazırlanır bence, hem de işten dönünce bile yetişecek şekilde :)

      Sil