3 Ekim 2014 Cuma

YOĞURTLU KABAK

    Yaz geride kalırken, biz ona hüzünle mendil sallarken yaz sebzeleri de raflardan ufak ufak uzaklaşmaya başladı. Patlıcanlar acımaya, kabaklar pörsümeye, fasulyeler lekelenmeye başladı. Karnabahar, brokoli ve lahana yan tezgahtan gözümüze parlak parlak görünmeye başladı. Bu aşamada önümüzdeki hazirana dek lezzetli yaz sebzeleri yiyemeyeceksek son turfandayla lezzetli bir tarif daha vereyim size ^_^ Oldukça kolay, lezzetli ve sağlıklı bi yemek. Ben dolu dolu bir tabak alıp ana yemek olarak tüketmekten keyif alıyorum ama ara sıcak ya da meze olarak da tüketebilirsiniz. Zor hazmedilen proteinlerin yanında mide yardımcısı olarak da tüketebilirsiniz :) Kendi yoğurdumu evde mayalarım ama mantı ya da meze yapacaksam hazır yoğurdun yoğunluğuna ve tatlılığına sığınırım. Tercih sizin.
  • 1 kg kabak
  • 500 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 dal dereotu
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • tuz
    Kabakları yıkayıp küp doğrayın, makarna haşlar gibi bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız kabakları kevgirle süzdürerek borcama alıp dereotu ve maydanozları ince doğrayıp sıcak kabakların üzerine serpin. Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika kendi sıcaklığıyla demlenmeye bırakın. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Sos tavasında tereyağını eritip salçayı kavurun, yarım çay bardağı sıcak suyu üzerine ekleyip pul biberi de serpip su yarıya inene dek pişirin. 

    Kabakların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra salça sosunu döküp ılık servis yapın.


    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder