4 Aralık 2013 Çarşamba

Hindistancevizli Toplar



    Dün hazırladığım kutudan tarifler vermeye devam edeyim (:

Hindistancevizli Toplar (coconut pops):
3 yumurta beyazı
tuz
250 gr hindistancevizi rendesi
50 gr badem
110 gr pudra şekeri

  

















Badem ve pudra şekerini un haline gelene dek mutfak robotunda çekip hindistancevizi rendesiyle karıştırın.
Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla cam ya da çelik ve kuru bir kasede mereng haline gelene dek, mikserle sürekli aynı yönde çırpın.



Bademli karışımın yarısını merenge ekleyip spatulayla alttan üste katlayarak yedirin.
















 Bademli karışımın kalan ayrısını da aynı şekilde merenge yedirin. Toz malzeme gözünüze çok görünebilir ancak mereng tamamını içine alacaktır. Çok sıvı bir karışım oluşmasını beklemeyin.

















Yağlı kağıt ya da folyo serdiğiniz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde küreler halinde paylaştırın. Ben dondurma kepçesi yardımıyla eşit yarım küreler elde ettim ancak şekil tamamen yaratıcılığınıza kalmış (: iki çorba kaşığı da şekil verme açısından işinizi görecektir.















    Önceden 170 C'de ısıtılmış fırında 18 dakika pişirdiğinizde elde ettiğiniz sonuç bu (: dışı çıtır içi yumuşak ve lezzetli. Daha beyaz kalmasını ve yumuşak kısmın çoğunlukta olmasını istiyosanız fırında 16 dakika tutmanız da yeterli olacaktır.














AFİYET OLSUN (: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder